Temaresor

Varmt välkomna till våra friskvårdsresor

Marmari

Cykla MTB, Marmari

Intresseanmälan inför 2022

Vi möter upp er på Athens flygplats med bil och kör 20 minuter till Rafina hamn, där vi tar färjan till Marmari. Båtturen med cafe tar cirka en timme. Marmari är en liten genuin grekisk fiskeby utan massturism, en oslipad diamant. Här får du allt du kan önska dig i en fantastisk och naturskön miljö som gjord för en perfekt cykling. Vägar som slingrar sig längs kusten samtidigt som du njuter av fantastiska berg och ett sagolikt hav. Turerna varierar i nivå, tempo och distans. Du kan välja att cykla MTB eller landsvägscykel med erfarna instruktörer.

Vad kan du förvänta dig av resan
Cykling på Evia sker i en fantastisk och naturskön miljö och cykelturerna slingrar sig längs det korallgröna hav samt grönskande olivlundar. Vi kombinerar även cykling med härlig yoga och massage. Området runt Marmari/Karystos är väl lämpat för längre eller kortare cykelturer. Trafikbelastningen är mycket låg och man kan välja mellan lågt kuperade turer, bergsturer eller terrängcykling. Perfekt utgångsläge för våra cykelturer. Vi cyklar längs en av de vackraste kuster och naturer vi kan omge oss av. Vi planerar diverse stopp efter vägen samt en lite längre lunch vid någon trevlig grekisk taverna. 

Cykling är en skonsam, enkel och effektiv motionsform där du tränar både flås och styrka. Endorfiner kroppens välmåendehormon frigörs och vi blir automatiskt piggare av att cykla. Cykling som motionsform är även bra för vår hjärna, efter en längre stunds cykling och i samma tempo sätter vi oss i ett slags meditativt tillstånd där kropp och knopp kommer till ro. 

Vi börjar dagarna med yoga för de som önskar innan cyklingen, därefter frukost och avslutar dagarna med gemensam middag.