Julen får upplevas jobbig

posted in: Blogg, Startskottet | 0

Julen kan vara jobbig ibland, julen kan vara mysig och underbar för vissa, medan andra upplever den som fruktansvärd.

För många är julen fylld av glädje och värme. För andra ska den vara över så fort som möjligt. Vi är alla människor och upplever högtider på olika sätt.

Tyngd och stress i en tid då många är glada

Julen är en tid då många är glada och förväntansfulla. Så pass mycket att du kan uppleva en press från omvärlden att vara glad, fast du kanske egentligen inte alls känner så. Julen kan vara jobbig. Att känna så är inte konstigt. Vi är alla olika.

Vi har alla olika erfarenheter och upplevelser som gjort oss till dem vi är. Kanske har vi som barn upplevt jular då vi inte blev sedda. Kanske har vi förlorat den person som vi brukade fira jul med tidigare, saknaden känns extra tung vid jul. Kanske påminns vi om att våra relationer inte direkt påminner om julen i Bullerbyn.

Ibland spelar det ingen roll om du är omgiven av goda vänner eller om du är ensam. Du får fortfarande tycka att julen tar mer än den ger.

Du kan få en stunds stillhet från det som pågår genom att ta en promenad. Träna. Sitta på en bänk med utsikt över vatten. Pyssla med en hobby. Läsa en bok. Besöka en kyrka. Ta några djupa andetag och tänka på det som är viktigt för dig. Vad det än är.