Inomhus säsongen avslutad

posted in: Blogg, Onsdagsfys | 0

Säsongens sista träningspass till ända.

Det har varit en fantastisk säsong med många aktiva i alla åldrar, nivå och önskemål.

Människokroppen är skapad för ett liv i rörelse och den behöver få jobba fysiskt för att fungera optimalt.

Varför träna?

Du kan se konditionsträning som styrketräning för din absolut viktigaste muskel – nämligen hjärtmuskeln. Hjärtat behöver få jobba för att du ska må bra! Eftersom hjärtat är en muskel blir det starkare när det tvingas jobba hårdare. Förmågan att pumpa blod blir större och det gör att hjärtat kan slå färre slag och ändå få ut samma mängd blod, som bland annat transporterar näring och syre. Enkelt sett kan man säga att när hjärtats arbete blivit mer effektivt när du fått bättre kondition. Rent medicinskt är kondition ett mått på kroppens förmåga att ta upp och transportera syre i kroppen.

Träningen drivs av Gävle Triathlonklubb och Hemlingby löparklubb. Vi anpassar vid särskilda behov, förutsättningar och önskemål.

Det är aldrig för sent att börja styrketräna. Att träna är den bästa investeringen du kan göra för din kropp och hälsa. Alla har tid till träning, kanske kan du ta lite av TV-, dator- och mobiltiden? Den bästa träningen är den som faktiskt blir av. Gäller att prioritera sig själv, för vad är viktigare än din egna hälsa?

Önskemålet från klubbarna är att deltagarna betalar en liten medlemsavgift till någon av klubbarna som för närvarande är 200 kr per år, en summa som går till lokalhyran inomhus.

Hoppas vi ses till utomhussäsongen som startar den 8 maj.

Läs mer: https://www.facebook.com/gavletriathlon/

https://idrottonline.se/GavleTK-Triathlon/