Allt vi kan vara…..

posted in: Blogg, Startskottet | 0

De allra flesta av oss lever i en värld där vi förväntas ”bli någon.” Frågan är bara hur nära den jag ”är” jag får vara då jag etablerar denna någon?

Vi kommer till den här världen med oanade resurser och man kan anta att vår uppgift är att förstå och bli medveten om dessa potentialer. I den bästa av alla världar ser våra föräldrar och vår omgivning dessa förmågor i oss och förmedlar dem så att vi själva blir medvetna om dem. I dessa speglar tillåts vi bli den vi ”är” även om det innebär att vi går utanför ramen för den kollektiva normen för hur man skall ”vara.”

Möts vi inte där vi egentligen är, så är det lätt att vi i vårt sökande efter att bli sedda, accepterade och inkluderade försöker prestera vår självkänsla. Detta leder inte sällan till utmattning missbruk eller beroenden. Destruktiva cykler som får oss längre och längre från oss själva.

Peter Nordlöw heter jag och har i över 24 år arbetat med beroenden i alla dess former som människor fastnar i. I arbetet med att vända dessa livsstilsmönster så handlar det om att hitta mål med djup mening och attraktion så att arbetet som förutsätts för att komma dit är väl värt jobbet. Förutom att jag är utbildat beroendeterapeut så har jag även en fyraårig utbildning i existentiell psykologi som gör att mitt fokus ofta hamnar på vad som är verklig mening i både mitt och andras liv.

Vi kommer att ha några workshops om vårt mind och dess tricks för att få oss att avstå från utveckling samt om existentiellt meningsfulla mål.
Dyker frågor eller behov upp under övrig tid så hittar vi säkert en möjlighet mötas.
Jag ser verkligen fram mot en vecka med er i april  på Rhodos.